KASUT

KASUT
BUSUK

ROCK by INDIE

ROCK by INDIE
INDIE by ROCK

Nak Taw Fakta2 Menarik ?? Semua ada dalam neyh ..

                The National Lighter Museum 
Muzium pemetik api atau The National Lighter Museum di Guthrie,Oklahoma mempunyai lebih 20,000 buah bahan pameran yang mana ia merangkumi jarak masa  85,000 tahun untuk bahan pemetik api dan pemula api .Muzium ini adalah satu-satunya seumpanya di dunia .


                    'BLUEPRINTS' Menara Eiffel


'BLUEPRINTS' bagi Menara Eiffel telah merangkumi kertas draft seluas 14,000 kaki persegi. 


                 SPROT DRINKS


Kebanyakan air minuman sukan yang ada pada hari ini adalah menyerupai peluh manusia jika dicampurkan dengan gula iaitu kensentrasi garamnya adalah sama dengan peluh manusia tapi lebih kurang masinnya berbanding darah kita.


                  BAYAM ...


Bayam sebenarnya berasal dari satu kawasan di Iran namun hanya dengan bermulanya era Kristian, ia tersebar ke tempat-tempat lain di dunia. Oh ,engatkan popye pun orang Iran .wahaha ..


                  SUSU LEMBU...


Untuk menghasilkan satu tan susu setiap hari, sebanyak 62 ekor lembu diperlukan untuk satu hari .


                  ALADDIN..
Mengikut fakta dari atok aku yang memang minat citer Aladdin ..Beliau mengatakan kewarganegaraan Aladdin ialah negara China ..Hermm ?? yer lah ,tengok wajah dalam kartun pun iras2 orang chinese . uhuhu .


                  SCRABBLE..
Di permukaan permainan Scrabble , terdapat sebanyak 225 buah petak kosong .


                  APPLE...
Terdapat lebih 7,000 jenis epal yang ditanam di seluruh dunia dan epal dari sebuah pokok boleh dimuatkan dalam 20 buah kotak setiap tahun dan setiap kotak adalah seberat 42 paun ..