KASUT

KASUT
BUSUK

ROCK by INDIE

ROCK by INDIE
INDIE by ROCK

Tuesday, February 8, 2011

Filem Kongsi ..

Macam2 filem yg kuar zaman2 skrg neyh ..lagi2 filem melayu makin lama makin top ..Dalam tahun 2011 neyh mesti korang tgh tunggu filem favourite korang kuar kat pawagam kan .. Bagi aku ,aq x sabar nk tunggu filem Kongsi kuar kat pawagam ,bila aq tgok trailer filem dye jer dah taw mmg akan malatop filem tuh .. So,skrg neyh pn aq xde idea nk update pasal pe kat blog neyh .. Chill Out ..

Poster Filem Kongsi ..


Sinopsis Filem Kongsi..

Filem KONGSI adalah filem aksi komedi mengisahkan penyiasatan ASP Shariff terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di sekitar Kuala Lumpur. Kumpulan kongsi gelap ini terdiri daripada tiga kaum iaitu Melayu, Cina dan India yang selalu bergaduh selepas berlakunya sesuatu kes pembunuhan. 

ASP Shariff akhirnya berjaya mengesan seorang pembunuh upahan bernama Tumulak yang terpaksa melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Pelbagai peristiwa berlaku disebabkan perbuatan Tumulak dalam usahanya menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap itu. 

ASP Shariff yang ditugaskan membanteras pergerakan kongsi gelap ini berhadapan dengan pelbagai cabaran dalam usahanya. Dia juga diugut apabila anak dan isterinya diculik.

Sambung Baca: http://anizyn.blogspot.com/2010/08/sinopsis-filem-kongsi.html#ixzz1DQLPsrPVTrailer filem Kongsi ..
p/s : filem paling sohor ny .wajib tonton .wakaka

No comments:

Post a Comment